Filip Krstić: Turizam i hotelijerstvo na Ekonomskom fakultetu – iz mog ugla

Studirajući na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, krajem prve godine, u mnoštvu modula, odlučio sam se za modul „Turizam i hotelijerstvo“. Nisam tačno znao šta mogu da očekujem od ovog smera, ali malo dubljim analiziranjem učinio mi se zanimljivim.

Sada sam četvrta godina i moji utisci i očekivanja iz dana u dan rastu, shvatam ga je izbor ovog fakulteta kao i smera bio prava stvar, iz više razloga. Ekonomski fakultet predstavlja instituciju sa dugom tradicijom, iz koje izlaze najbolji kadrovi. Kada bih sada, sa mojim stečenim iskustvom, savetovao nekoga pri izboru fakulteta i smera, nesumnjivo bi to bio kurs koji pohađam. Na prvom mestu, smatram da katedra ovog smera ima odlične profesore i asistente, stručnjake u oblasti turizma i hotelijerstva, koji na jedinstven način mogu da prenesu kako teorijsko, tako i znanje iz prakse. Prednost studiranja ovog modula na Ekonomskom fakultetu ispoljava se u upoznavanju mnogih ekonomskih disciplina, kroz različite predmete, od upoznavanja sa računovodstvom i finansijskim poslovanjem preduzeća do kanala marketinga, prava, marketinga itd. Kao sledeću prednost naveo bih rad u malim grupama, što podrazumeva grupe od oko 20 studenata, gde se u svakom trenutku studentu posvećuje pažnja, student je uključen u diskusije i interakcija između profesora i studenta je na visokom nivou. Kroz različite primene savremenih metoda slučajeva (case study) i vežbe  iz prakse, student je u mogućnosti da uđe u srž onoga što izučava.

Ovaj smer iz dana u dan raste, razvijamo se i pretendujemo da postanemo lideri u izučavanju poslovanja u turizmu i hotelijerstvu. Moje je da nastavim, budućim generacijama ukažem na prednosti studiranja ove oblasti na Ekonomskom fakultetu i budem ponosan sto sam deo ovog fakulteta čiji je slogan „prvi i pravi“.

Autor: Filip Krstić

Advertisements

One thought on “Filip Krstić: Turizam i hotelijerstvo na Ekonomskom fakultetu – iz mog ugla

  1. Svaka čast Filipe u pravu si što se tiče smera i to je definitivno nešto što je perspektivno. I ako ne u našoj državi dobar i kvalitetan kadar u oblasti turizma je svakako potreban svugde u svetu, pri čemu će se Bliski Istok svakako sve više razvijati u tom pravcu. Zato samo napred.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s