Svečano otvoren Falkensteiner u Beogradu

U Beogradu je juče otvoren hotel Falkensteiner Belgrade sa četiri zvezdice. Hotel ima 170 smeštajnih jedinica, a u njega je uloženo 45 miliona evra.

logo_falkensteiner_hotel_belgrade– Izabrali smo Beograd jer nam je posebno zanimljiv turizam na vodi, a ovaj grad leži na dve reke. Pored toga, čim se Srbija bude ekonomski oporavila, očekujemo da će u njoj turizam biti jedna od glavnih privrednih grana – rekao je Otmar Michaeler, predsednik uprave austrijske hotelske kompanije „Falkensteiner Michaeler Tourism GroupAG (FMTG AG) uoči svečanog otvaranja Falkensteiner hotela.

bg_falkensteiner_hotel_belgrade2Kompanija je u izgradnju ovog objekta koji spada u kategoriju gradskih hotela, sa četiri zvezdice superior, i poseduje 170 smeštajnih jedinica, uložila oko 45 miliona evra.

bg_falkensteiner_hotel_beograd– Očekujemo da ćemo uloženi novac vratiti u roku od 15 godina, a sam objekat je projektovan tako da neće zaostajati u vremenu bar narednih 45 godina – rekao je Michaeler.

bg_falkensteiner_hotel_belgrade5Zgradu hotela Falkensteiner na Novom Beogradu projektovao je poznati arhitekta Boris Podrecca, koji je objasnio kako zgrade koje on projektruje ni u jednom gradu nisu iste.

bg_falkensteiner_hotel_beograd6– Mi ne radimo konfenkciju, već odelo po meri. Ono što najviše vezujem za Beograd je dihotomija jer Beograd ima dve reke, dva grada, Novi Beograd i staro gradsko jezgro, dva glavna kluba „Partizan“ i „Crvenu zvezdu“ i još mnogo toga. To je ono što me je inspirisalo i što sam pokušao da ugradim u ovu zgradu, koja bi trebalo da bude deo građenja grada, ne zadržavanja vremena – kaže Podrecca.

bg_falkensteiner_hotel_belgrade7Agron Berisa, generalni direktor kompanije FMTG AG za Jugoistočnu Evropu rekao je za „Blic“ kako je ova kompanija zadovoljna dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i da tu planira otvaranje još dva do tri hotela koji će najverovatnije biti smešteni na planinama.

Izvor: 24 sata | Autor: M. Ilić

Advertisements

One thought on “Svečano otvoren Falkensteiner u Beogradu

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s