U Beogradu počeo Sajam turizma

Međunarodni sajam turizma otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 24. februara, a na njemu će se predstaviti oko 1.000 izlagača iz 45 zemalja.

logo_sajam_turizmaSajam je otvorio ministar kulture Srbije Bratislav Petković, koji je kazao da se na teritoriji Srbije nalazi značajno kulturno nasleđe.

– Svi ti spomenici kulture utkani su u našu nacionalnu tradiciju i čine nas narodom bogate kulture – rekao je Petković.

sajam_turizma3
Sajam turizma 2012. godine

On je istakao da je 2013. u znaku obeležavanja jubileja – 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta, i tim provodom u Srbiji će biti organizovane mnogobrojne aktivnosti, a jedna od njih biće na Međunarodnom sajmu turizma.

Sajam turizma u Beogradu, najveći u jugoistočnoj Evropi, pomoći će, kako je rekao, „boljem pozicioniranju Srbije u ekonomskom i kulturnom smislu“.

Predsednik Evropske asocijacije turističkih agencija Boris Žgomba kazao je da je turizam značajna privredna grana, koja u zemljama Evropske unije učestvuje sa udelom od pet do 25% u bruto domaćem proizvodu i godišnje ostvaruje promet od više od 350 milijardi evra.

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković je rekao da je Nemačka, koja je partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu, odabrala kulturu kao svoju promotivni temu u 2013, što se uklapa u turističku ponudu Srbije u ovoj godini.

Petković je dodao da na ovogodišnjem Sajmu turizma prvi put učestvuje Kuba.

Na Sajmu će turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata, kao i druge atraktivne destinacije, posetiocima ponuditi popuste na aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Osim Međunarodnog sajma turizma, u halama beogradskog sajma organizuje se i Međunarodni sajam vina „BeoWineFair“ sa 140 izlagača iz Srbije i 13 iz inostranstva.

Na Sajmu vina promovisaće se vinski turizam i biće predstavljeni najugledniji domaći i regionalni proizvođači, vinski podrumi, kuće vina, kao i kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovog pića.

U istom terminu, organizovaće se i Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HoReCa i Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Regija partner Sajma turizma je Budva. Cena ulaznice je 300 dinara, a parking 200 dinara po satu.

Izvor: eKapija

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s