Za turizam sledeće godine 4,7 milijardi dinara

Budžetom za 2013. godinu za turizam je predviđeno 4,7 milijarde dinara, a najveći deo novca namenjen je infrastukturnim projektima na turističkim destinacijama u Srbiji, izjavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković.

logo_ministry_of_finance_and_economyPetković je agenciji „Beta” rekao da je to napredak u odnosu na ovu godinu, kada je za turizam bilo izdvojeno 3,3 milijarde dinara: „Sledeće godine će najviše novca biti uloženo za razvoj turizma na Kopaoniku, Staroj planini, Zlatiboru i u Podunavlju i Posavini”.

On je podsetio da je ove godine na Kopaoniku puštena u rad nova fabrika vode, što će omogućiti da sva domaćinstva, hoteli i smeštajni objekti imaju vodu najvišeg kvaliteta: „Ulaganja na Kopaoniku biće nastavljena i u 2013. godini, a u planu je gradnja dela puta i sređivanje komunalne infrastrukture na toj planini”.

Kako je dodao, na Staroj planini se završava veliki dnevni parking, sa najmanje 400 parking mesta, a planiran je i završetak fabrike vode i vodovoda, koje će snabdevati turistički centar i okolna sela.

Petković je rekao i da će se raditi na unapređenju infrastrukture na Zlatiboru.

„Radićemo infrastrukturne objekte na obalama Save i Dunava, u sklopu razvoja Dunavske strategije, a pojačaće se kulturne i vinske turističke ture”, naveo je Petković.

Izvor: Politika | Autor: Beta
Zakon o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu
Zakon o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu | Zakon o izmenama i dopunama zakona o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu

Advertisements

One thought on “Za turizam sledeće godine 4,7 milijardi dinara

  1. U Republici Srbiji nalazi se planina Tara čiji veći deo pripada području Nacionalnog parka Tara. Prosto iritira i boli nemoć lokalne zajednice SO Bajina Bašta, kao nerazvijene opštine i neprepoznavanje repubičkih organa da je Tara mesto gde je neophodno ulaganje u infrastrukturu kako bi Tara postala još atraktivnija turistička destinacija. Za poslednjih 20 godina osmim puta Bajina Bašta – Kaludjerske Bare na Tari nije ništa urađeno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s