U planu gondole iz Brzeća i Jošaničke Banje do centra Kopaonika

Ono o čemu se već dugo priča i mašta, izgleda da će uskoro postati stvarnost. JP „Skijališta Srbije“ za naš najveći ski centar Kopaonik naredne godine planiraju velike i značajne projekte, a između ostalih i izgradnju gondola iz Brzeća i Jošaničke Banje ka centru Kopaonika, što bi znatno olakšalo sam dolazak u centar, otvorilo nove mogućnosti za izgradnju objekata u Brzeću i Jošaničkoj Banji i turistički razvoj tih delova planine.

stara_planina14
Gondola na Staroj planini

Kako nam je potvrđeno iz JP „Skijališta Srbije“, pored gondola, koje će prevoziti turiste do centra i obrnuto, u planu je izgradnja šestosednje žičare Struga, kao i izgradnja i osnežavanje pripadajućih staza.

– Projekat za izgradnju gondole od Brzeća je još uvek u ranoj fazi pripreme. Upravni odbor Skijališta Srbije je doneo odluku da se uđe u pregovore sa zainteresovanim investitorima oko realizacije projekta javnog privatnog partnerstva. U skladu sa odlukom, Skijališta Srbije su formirala radnu gupu koja bi trebalo da uđe u pregovore sa potencijalnim partenrom.

Trenutno se određuju trase novih žičara, rešavaju pitanja oko imovinsko-pravnih odnosa, kao i pitanja oko promene prostornog plana.

Pored ove jako značajne investicije za turistički centra Kopaonik, u planu su i projekti izgradnje gondole iz Jošaničke Banje ka centru Kopaonika, projekat izgradnje instalacije ka vikend naselju, kao i projekat adaptacije akumulacija u deo turističke ponude, jezero na Malom jezeru.

Skijališta Srbije čine sve kako bi došlo do realizacije planiranih projekata, ali s obzirom da su u pitanju velike investicije potrebna nam je velika podrška i ozbiljni partneri koji umeju da prepoznaju značaj ovakvih investicija – odgovor je koji je Skijanje.com dobilo u JP “Skijališta Srbije”.

Izvor: Skijanje.com

Advertisements

One thought on “U planu gondole iz Brzeća i Jošaničke Banje do centra Kopaonika

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s