Subotica na dlanu u Android aplikaciji

Turistička organizacija Grada Subotice lansirala je „Android“ aplikaciju Visit Subotica koja je namenjena mobilnim telefonima i tablet računarima i pruža sve neophodne informacije, preporuke i savete o Subotici.

Kako je rečeno na predstavljanju aplikacije, urađena je na tri jezika – srpskom, mađarskom i engleskom. Njenim instaliranjem na „pametne telefone“ ili tablet računare turista dobija sve informacije o Subotici sažete na jednom mestu – o saobraćaju, smeštaju, restoranima, kafeima, arhitekturi, kulturnim mestima, Paliću, Ludašu, Kelebiji, festivalima i manifestacijama.

Prema rečima direktorke TOGS Ivane Jovčić, aplikacija sadrži i druge brojne korisne informacije kao i uputstva kako doći do svih preporučenih mesta i objekata.

„Aplikacija je potpuno besplatna. To znači da je nakon instalacije u potpunosti funkcionalna, dakle ne zahteva povezivanje uređaja sa internetom, a samim tim turistima ne stvara trošak za korišćenje interneta u romingu“, rekla je Jovčićeva.

Ona je dodala da je aplikacija Visit Subotica treća takve vrste u Srbiji, odnosno da su slične aplikacije pokrenule Turističke organizacije Beograda i Novog Sada.

Sličnu aplikaciju pre izvesnog vremena lansiralo je i preduzeće „Park Palić“ kojom je omogućeno dobijanje svih neophodnih informacija o Paliću, kao što su smeštaj, restorani, važni telefoni, opšte informacije i usluge.

Član subotičkog Gradskog veća zadužen za turizam Vjekoslav Ostrogonac je ocenio da je u savremenom društvu veoma bitno pratiti tehnološke trendove. „Subotica ovim pokazuje da je grad koji prati trendove i poštuje želje modernih turista“, ocenio je Ostrogonac na predstavljanju aplikacije.

Aplikacija Visit Subotica dostupna je za korisnike uređaja sa Android platformom kao što su “pametni” telefoni i tableti.

Izvor: B92 | Autor: Tanjug
Zvanična Internet prezentacija: Turistička organizacija Grada Subotice
Aplikacija Turističke organizacije Grada Subotice može da se preuzme na Android Marketu

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s