Rumski „Park“ postao „Best Western Plus“ hotel

Otvaranje hotela „Park“ u Rumi poklopilo se sa najavama dolaska velikih privrednika u taj grad u Sremu. Te su im od marta, kada je hotel zvanično počeo rad, poverenje ukazali „Mercedes-Benz„, „Solidar Suisse„, „Miross„, „Euroscope Incoming„, „Naled„…

Njihova ciljna grupa su prevashodno poslovni ljudi, ali su otvoreni i za ostale katergorije, a najviše za turiste.

Sa izvanrednom lokacijom, udaljen je 60 km od Beograda, 35 km od beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, 30 km od Novoga Sada, 9 km Fruške gore, 25 km od prirodnog rezervata Zasavica i čuvenog lovišta Karakuša.

– Ruma ima izvrsnu geografsku lokaciju i saobraćajnu povezanost. U tom regionu nije, do sad, bilo hotelskih objekata. Sada je, cela ta regija u industrijskom usponu, a od sada i sve manifestacije (kulturne, sportske, sajamske) mogu da se organizuju i na međunarodnom nivou, jer je problem hotelskog smeštaja prevaziđen – navodi Olga Kostić iz marketing službe hotela „Park“.

Hotel Park se nalazi u ulici Veljka Dugoševića 98, u centru Rume, odmah pored Sportske sale. Površina objekta je 4.000 km2, ima 5 spratova, 73 sobe i apartmana. Vrednost investicije je 6 mil EUR, a vlasnik hotela „Park“ je Srba Ilić, iz Los Anđelesa, SAD.

Autorski pečat Sanje Drvenice

Autor arhitektonskog rešenja, kao i autor projekta enterijera kompletnog hotela Park je Sanja Drvenica, koja je bila i direktor izgradnje i opremanja.

Sanja Drvenica je magistrirala unutrašnju arhitekturu na Akademiji za primenjenu umetnost u Beogradu. Radila je poslove u Italiji, Crnoj Gori, Rusiji i Srbiji. Istovremeno je i docent Akademije za primenjenu umetnost.

– Glavna ideja projekta je bila da se enterijer prilagodi potrebama savremenog gosta koji želi udoban i ugodan prostor, svetao, komforan i prijatan, sa svim modernim tehnološkim sadržajima, uključujući „high speed internet“, audio video opremu i ostalo. U tom cilju primenjena je najkvalitetnija oprema i materijali, a sve je povezano savremenim sistemima – navodi Kostić.

Vodilo se računa da gost koji se često vraća želi uvek drugaciji ambijent, te su tako sve sobe drugačijeg izgleda, kolorita sa različitim materijalima… Javni prostori imaju multifunkcionalu namenu.

Naša sagovornica naglašava i da su postojeće osnove predstavljale velika ograničenja.

– Imajući to u vidu krajnje rešenje je briljantno. Iako je, na neki način, reč o rekonstrukciji, ovo je praktično novi hotel. Troškovi „rekonstrukcije“ su ispali mnogo veći nego da je hotel građen od početka na tom mestu. Hotel ima izuzetan restoran „Metropolitan“ sa letnjom baštom i kompletno opremljenu konferencijsku salu.

Hotel će uskoro imati SPA centar. U blizini hotela nalazi se sportsko rekreativni centar, čije sadržaje neretko koriste gosti hotela.

„Pametan“ hotel

Hotel „Park“ sagrađen je po najvišim svetskim standardima i svojim najsavremenijim tehnološkim rešenjima funkcioniše po principu „pametnog objekta“.

– Hotel „Park“ ima najbolju hotelsku automatizaciju na svetu, „Micros Fidelio„, koja omogućava evidenciju i kontrolu i podiže sve usluge na viši nivo – navodi Kostić.

Na pitanje šta to Park čini „pametnim“, naša sagovornica objašnjava:

– „Pametna“ zgrada podrazumeva ugrađen sistem koji kontroliše sve segmente hotela, kontrolu pristupa i klimu, telefonski saobraćaj, internet i dr. Kompletna rasveta je urađena u LED tehnologiji, čak i na mestima gde to nije bilo moguće. Iskorišćene su štedljive sijalice, a osvetljenje je u funkciji, samo kada se detektuje prisustvo ljudi. U stambenom delu hotela sve sobe su opremljene kontrolerima, koji osim pomoći gostu, da se što udobnije oseća, vodi računa o uštedi energije.

Best Western Plus

Hotel Park je zahvaljujući svojoj vrhunskoj usluzi postao Best Western Plus hotel.

Best Western Plus je viši stepen od „Best Western“ hotela, čijoj klasi u Beogradu pripadaju za sada hotel „M“ i hotel „Šumadija“. „Park“ je dakle prvi Best Western Plus hotel u Srbiji.

Izvor: eKapija

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s