Predmeti u hotelima koji imaju najviše bakterija!

Istraživači sa Univerziteta u Hjustonu uzeli su uzorke bakterija s nekoliko predmeta u hotelskim sobama na različitim lokacijama u SAD. Dok je očekivano da visok nivo bakterija imaju WC šolje i umivaonici, istraživači su takođe otkrili još nekoliko predmeta za koje su se iznenadili koliko bakterija imaju na sebi, piše „Live Science„.

Najviše bakterija u hotelskim sobama imaju daljinski upravljači i prekidači za svetlo. „Hotelske sobe ne treba da budu čiste kao da su operacione sale, ali sigurno bi moglo da se obrati malo više pažnje na čistoću“, rekao je istraživač Jay Neil, mikrobiolog sa Univerziteta u Hjustonu.

„Količina bakterija na daljinskom upravljaču u hotelskoj sobi možda i nije veća nego na onome koji imamo kod kuće“, ali tu je faktor stranca, rekao je Neil. Spremačice provode oko 30 minuta u svakoj sobi, a ako im se ukaže na to koji su delovi najprljaviji, vreme koje provode čisteći sobu moglo bi biti efektivnije.

Najviši nivo zagađenosti pronađen je na sunđeru i krpi za brisanje poda. To je problem jer to znači da se bakterije prenose iz jedne u drugu sobu, smatraju istraživači. Najniži nivoi bakterija bili su na uzglavlju kreveta, držačima zavesa i kvakama na vratima toaleta, prenosi „Dnevnik“.

Testovi na bakterije pokazali su da hotelske sobe imaju dva do deset puta više bakterija nego što je to prihvatljivo u bolnicama. Prisutnost bakterija ne znači da će se ljudi razboleti, ali verovatnoća da će se razboleti se povećava, zaključuju istraživači.

Izvor: SMedia

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s