Izlaganje pomoćnika ministra na 93. Izvršnom savetu UNWTO u Madridu

Na zasedanju 93. Izvršnog saveta UNWTO koji se održao od 11. do 13. juna 2012. godine, u Madridu, predstavnik Republike Srbije, pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja, dr Renata Pindžo, susrela se i sa princom Filipom, prestolonaslednikom Kraljevine Španije, i tom prilikom predstavila turističke potencijale Srbije, a razgovor je bio usmeren ka sve značajnijoj ulozi Srbije u Svetskoj turističkoj organizaciji UNWTO čije se sedište nalazi u Madridu.

Pomoćnik ministra imala je zapaženo izlaganje na 93. Izvršnom savetu UNWTO u Madridu. Pindžo se u svom govoru osvrnula na brojne aktivnosti koje Srbija preduzima u cilju unapređenja turizma, a posebno je istakla rast od 14% u prošloj godini koji se odnosi na broj dolazaka stranih turista u našu zemlju. Generalni sekretar UNWTO dr Taleb Rifai pohvalio je napore Srbije na unapređenju turizma, i istakao da je Srbija jedan od najznačajnijih partnera UNWTO, a saradnju sa našom zemljom opisao je kao poželjan primer modela za saradnju, koji bi želeo da se primeni i na druge članice UNWTO.

Takođe, ovom prilikom pomoćnik ministra, gospođa Pindžo predstavila je i publikaciju UNWTO, prvi put na srpskom jeziku pod nazivom „Instrumenti za komunikaciju u turizmu u uslovima krize“ (Toolbox for Crisis Communications in Tourism). Prevod ovog dokumenta na srpski jezik je ujedno i prvi prevod ove publikacije na neki drugi strani jezik, osim zvaničnog, engleskog jezika.

Zasedanje 93. Izvršnog saveta UNWTO

Podsećamo da je početkom ove godine potisivanjem Ugovora o licenci za korišćenje publikacije UNWTO između UNWTO i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, omogućeno  korišćenje autorskih prava ovog dokumenta, kao i prevod na lokalni jezik.

Uoči 93. Izvršnog saveta UNWTO, održani su i bilateralni sastanci sa ministrom turizma Meksika, gospođom Glorijom Gomez, zatim direktorom ruske Federalne agencije za turizam, Alexandrom Radkovom.

Izvršni savet je jedno od najvažnijih radnih tela UNWTO, koje priprema sve odluke Generalne skupštine UNWTO, rezolucije, liste projekata posredstvom svog Programskog komiteta, odnosno kreira politiku ove svetske organizacije. Republika Srbija je izabrana za člana Izvršnog saveta UNWTO na zasedanju Generalne skupštine u Astani, Kazahstan, u oktobru 2009. godine.

Izvor: MERR

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s