Fine dining za početnike

Bilo da vam je želja da otvorite svoj fine dining restoran ili da radite u ovakvom tipu ugostiteljskog objekta ili vas jednostavno zanima kako da se kao gost ponašate i šta da naručite, kao i šta  čini jedan fine dining restoran i po čemu se on razlikuje od ostalih, u narednih nekoliko meseci moći ćete da saznate na našem blogu zahvaljujući sjajnom timu mojih kolega iz  restorana Lone Eagle Grill, prestižnog fine dining restorana u okviru hotela Hyatt Regency Lake Tahoe, u Nevadi, SAD.

Lone Eagle Grill je prelep restoran uz samu obalu jezera Taho, sa upečetljivim poglednom, ali i vrhunskim sezonskim specijalitetima pripremljenim sa pažljivo izabranim svežim sastojcima. Pored pogleda koji oduzima dah i menija koji zadovoljava sva čula, restoran nudi i impresivnu vinsku listu, koja je ovom restoranu već drugu godinu za redom donele prestižnu nagradu časopisa Wine Spectator.

O tome po čemu se ovaj restoran izdvaja od drugih, kao i o načinu na koju  utiče na poslovanje hotela govoriće menadžer hrane i pića David Lockard.

Koji tajni sastojci čine jela fine dining restorana otkirće nam glavni kuvar Rick Koplau, koji je karijeru započeo na Floridi, usavršavao se u Nemačkoj i sve svoje veštine i znanja danas uspešno implementira u vrhunski meni ovog restorana.

Menadžer restorana Jamie Kelly skenuće nam pažnju na sve detalje koje se tiču pružanje vrhunske usluge kao i na standarde koji se moraju poštovati kako bi se prevazišla očekivanja gostiju, što je jedan od glavnih ciljeva u poslovanju kompanije Hyatt.

Somelijeri Lone Eagle Grilla predstaviće nam vinsku listu i naučiti nas kako da odaberemo pravo vino u fine dining restoranu, ali i kako ono mora biti prezentovano i posluženo.

Zahvaljujemo se još jednom ovom sjajnom timu, sa kojim je zadovoljstvo raditi, koji će svoje iskustvo i znanja kroz zanimljive priče i intevjue, podeliti sa nama u nekoliko narednih meseci.

Da li je hrana ta koja čini fine dining ili je to možda vino?

Da li je to vrhunska usluga ili prelep ambijent?

Da li su to visoke cene ili prestižna klijentela?…

Puno pozdrava sa sunčanog Tahoa…

  • Too many people just eat to consume calories. Try dining for a change – John Walters

Autor: Jovana Ilic
View Jovana Ilic's profile on LinkedInView Jovana Ilic's profile on Google+

Advertisements

3 thoughts on “Fine dining za početnike

    1. …Da li ce autor odgovoriti na pitanja koja je postavila ili neko od pomenutih menadzera, i pitam se gde se ti odgovori mogu naci??? Pozz

      1. Kolega, nisi jedini koji se pita 😉 Taman što nam se vratila koleginica iz Amerike u Evropu, seli se u Aziju, pa budi još malo strpljiv.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s