Facebook igrice namenjene promociji Srbije

Na nedavno održanom sajmu kongresne industrije IMEX u Frankfurtu, Kongresni biro Srbije, sastavni deo Turističke organizacije Srbije, predstavio je dve „Facebook“ igrice koje su namenjene promociji Srbije na nov, zanimljiv i zabavan način – kroz igru, ali i mogućnost osvajanja vrednih nagrada. Igrice su aktivne na sajtu Kongresnog biroa Srbije, na Facebooku, kao i na još nekim online gaming portalima.

Prva igrica je adrenalinska, zove se Tour de Serbia, u kojoj takmičar prolazi kroz jednu od pet destinacija u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Subotica/Palić, ili planinske predele Zlatibora i Kopaonika). Cilj ove igrice jeste da igrač savlada razne prepreke, dok se u pozadini smenjuju ambijentalne celine i turističke atrakcije vezane za odabranu destinaciju. U svakom momentu igrač može da napravi pauzu, ne umanjujući svoj konačni rezultat, odmori i iskoristi vreme da pogleda šaroliku galeriju fotografija kako bi steako bolji utisak o destinaciji.

„Tour de Serbia“

Druga igrica se zove Make an Event in Serbia, spada u kategoriju logičkih igrica i namenjena je organizatorima događaja. Takmičar bira destinaciju među pet ponuđenih (gradovi Beograd, Novi Sad i Subotica/Palić i planinski predeli Kopaonika i Zlatibora), i u skladu sa izborom destinacije dobija i budžet u okviru koga bi trebalo da organizuje neki skup koji varira u broju delegata.

„Make an Event in Serbia“

Takmičar se suočava sa pravim izazovom koji podrazumeva adekvatan izbor kongresnog centra, hotela za smeštaj delegata, post-kongresnih izleta, restorana za večere. Takmičar ima dosta posla, jer nije neophodno samo voditi računa o ograničenom budžetu, već i obratiti pažnju i na zadovoljstvo delegata – satisfaction index. Prolazeći kroz igricu, takmičar se upoznaje sa stvarnim kongresnim i smeštajnim kapacitetima u Srbiji, i kroz bogati izbor fotografija stiče još realniju sliku o ponudi Srbije, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Izvor: KBS
Kongresni biro Srbije: Tour de Serbia | Make an Event in Serbia

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s