Počinje renoviranje hotela „Niš“

Objekti nekadašnjeg niškog hotelijerskog preduzeća “Srbija-turist”, motel „Nais„, i hoteli „Ambasador“ i „Niš“, u narednih godinu dana, postaju prava gradilišta. Tako bar kažu u Srbija-turistu, čiji je vlasnik američka firma UHL Holdings, koja je kupila sve objekte ovog preduzeća. Ističu da će ruiniranu zgradu hotela Niš, potpuno renovirati, i da će na tom mestu, marta iduće godine biti otvoren hotel koji će imati čak četiri zvezdice. U UHL navode i da se situacija sa platama zaposlenih normalizuje, i da se zarade, već nekoliko meseci unazad, isplaćuju redovno.

Hotel „Ambasador“

Na atraktivnoj lokaciji u centru grada, nekada, naširoko poznat na jugu Srbije, hotel Niš, ponovo će dobiti stari sjaj, ali u savremenom smislu te reči, kažu u Srbija-turistu. Ruinirana zgrada, koja godinama nazaštićena propada, uveliko se renovira, i kako kažu u ovom preduzeću, biće to jedan od najlepših hotela na jugu Srbije.

“Mi već nekoliko meseci unazad radimo na hotelu Niš, i sledeće godine, marta meseca biće to hotel sa četiri zvezdice, kongresnom salom i svime čime jedan takav hotel treba da raspolaže”, kaže Goran Marković, generalni direktor Srbija-turista.

U jednom od nekada, najjačih hotelijerskih preduzeća najavljuju i renoviranje i ulaganje i u hotel Ambasador i motel Nais.

“I hotel “Ambasador” će ponovo izgledati kao što je to nekad bio, oličenje grada, i imaće ponovo svoje goste”, navodi Marković.

I problem sa neisplaćenim zaradama radnika u Srbija-turistu se, prema rečima uprave polako rešava. Od kada je firma ponovo u vlasništvu UHL Holdingsa, plate se isplaćuju na vreme, a problem zaostalih zarada, će, kako kažu, pokušati da reše vansudskim poravnanjem.

Izvor: RTV5 | Autor: Nikola Marković

Advertisements

One thought on “Počinje renoviranje hotela „Niš“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s