Opština Stara Pazova planira restauraciju hotela Srem

Posle osmogodišnjeg spora, zdanje hotela „Srem“ vraćeno u vlasništvo opštine Stara Pazova. Sledi restauracija, u skladu sa propisima Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Hotel „Srem“ © Urke

Na vanrednoj konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama opštinske uprave, i koju je sazvao predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović, obelodanjena je informacija koju su građani staropazovačke opštine dugo iščekivali. Naime, sudski spor između opštine Stara Pazova i „Centrosrem prometa“ koji je trajao nešto više od osam godina je okončan. Opština Stara Pazova dobila je spor i zgrada hotela „Srem“ je zvanično u njenom vlasništvu.

– Veoma sam srećan i zadovoljan što je jedna od najlepših i najstarijih kulturno-umetničkih zgrada ponovo u vlasnistvu opštine. Predratni vlasnici hotela, porodica Petrović, podneli su zahtev za restituciju. Do završetka procesa restitucije, opština će biti vlasnik objekta – naglasio je prvi čovek staropazovačke opštine.

Nekadašnjem hotelu Srem vratiće se stari sjaj, i u narednom periodu objekat će se vratiti u prvobitno stanje, onako kako to predviđa Zavod za zaštitu spomenika kulture. Lokali sa ulice će se zatvoriti i zgrada će ponovo biti ponos svih građana staropazovačke opštine.

Predsednik Jović je istakao da su ljudi iz Centrosrem prometa bili veoma korektni u sudskom procesu i da su nakon odluka postupili onako kako zakon nalaže. Ukoliko proces restitucije bude u korist porodice Petrović, razgovaraće se o tome da objekat ostane u vlasništvu opštine i da nadalje sačuva svoju istorijsku vrednost.

Izvor: eKapija

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s