Austrijsko srpski program osnovnih studija iz oblasti turističkog menadžmenta

Od školske 2012/2013 godine na Univerzitetu Singidunum počinje novi austrijsko-srpski program osnovnih studija iz oblasti turističkog menadžmenta, koji je organizovan u saradnji Univerziteta Singidunum i austrijskog univerziteta primenjenih nauka IMC Fachhochschule Krems.

Nastava će se izvoditi na engleskom jeziku, uz upotrebu strane literature, po studijskom programu IMC Fachhochschule Krems, čime se obezbeđuje da znanje studenata programa koji diplomiraju u Srbiji bude jednako znanju studenata koji diplomiraju u Austriji, kao i da uslovi za rad i profesionalni razvoj budu u skladu sa evropskim standardima.

Studijski program je osmišljen tako da student, uz akademsko teorijsko znanje koje stekne na programu, savlada i poslovne veštine pomoću kojih će biti osposobljen za rad u realnom poslovnom okruženju.

Univerzitet IMC Fachhochschule Krems

Studijski program „turistički menadžment“ traje tri godine ili šest semestara. Tokom studija planiran je jedan semestar studentske prakse (četvrti semestar) u jednoj od brojnih stranih ili domaćih kompanija sa kojima postoji ugovor o saradnji. Praksa obezbeđuje studentima da ostvare kontakt sa potencijalnim poslodavcima i povećaju sebi šansu za zaposlenjem u odabranoj kompaniji odmah nakon studija. Takođe, studenti imaju mogućnost da, ukoliko žele, učestvuju u studentskoj razmeni tokom trećeg ili petog semestra. Troškove puta i života tokom razmene student plaća sam.

Broj studenata koji će biti primljen na prvu godinu je ograničen i iznosi 50.

Izvor: Singidunum

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s