Google Places 101

Google Places je Internet poslovni direktorijum američke korporacije Google na kojem kompanije i preduzetnici iz različitih delatnosti mogu besplatno da postave osnovne informacije o poslu kojim se bave.

Rezultati pretrage „Хотели, Београд“ na Maps.Google.rs

Preduslov za dodavanje novih mesta (engl. places), odnosno u ovom slučaju hotela, je da ste ulogovani u Google email account. Da se ne bi desilo da se isto mesto nađe u listingu dva puta, počinje se na stranici za proveru da li se mesto već nalazi u postojećoj bazi.

Provera da li je hotel već u bazi vrši se na osnovu broja telefona

Ukoliko hotel nije ranije unet, dolazi se do stranice gde se unose informacije koje će činiti profil preduzeća. U levoj polovini stranice unose se osnovne informacije, kategorija, oblasti delovanja, radno vreme, opcije plaćanja, fotografije, video snimci i dodatni detaji, dok se u desnoj bira lokacija na mapi.

Stranica za unos informacija o preduzeću

Kada se unese adresa preduzeća, Google sam u desnoj polovini stranice prikaže njegovu lokaciju na mapi. Ako je adresa tačno prikazana na mapi, potvrđuje se klikom na ‘Da, adresa i pokazivač lokacije su tačni’. U slučaju da adresa nije tačna ili dovoljno precizna, klikom na link ‘Ispravi pogrešnu lokaciju označivača’, otvara se prozor u kojem pokazivač lokacije (crveni pin) može da se pomeri na idealnu poziciju, a potom se klikom na ‘Sačuvaj promene’ nova lokacija potvrđuje.

Prozor u kojem se precira lokacija preduzeća

Kada se unesu sve tražene informacije, klikom na dugme ‘Pošalji’ u dnu stranice profil se dostavlja Googleu, a zatim se čeka 2-3 nedelje da na navedenu adresu hotela stigne pismo od Googlea u kojem se nalazi aktivacioni broj. U pitanju je preventivna mera uvedena radi sprečavanja zloupotrebe i neovlašćenog prijaljivanja tuđih firmi, koja ipak ne funkcioniše savršeno, pa su neki beogradski hoteli poput Metropola i Kasine pogrešno locirani.

Posebne pogodnosti priključivanja ovom poslovnom direktorijumu su prisustvo u rezultatima relevantnih pretraga na Google.com Internet pretraživaču i na digitalnim Internet mapama Google Maps.

Autor: z

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s