Falkensteiner i Danube Business Center biće završeni do kraja godine

Kompanije BOP Immo i Falkensteiner su objavile da će izgradnja poslovne zgrade i hotela u Bloku 11a na Novom Beogradu biti završena do kraja 2012. godine. Osim luksuznog hotela, kategorije 4 zvezdice, ovaj kompleks će imati i Danube Business Center, poslovnu zgradu klase „A“ površine 5.500 kvadratnih metara, saopšteno je iz kompanije Jones Lang LaSalle, koja je izabrana za ekskluzivnog konsultanta.

Budući hotel će imati 171 sobu i apartman, restoran, bar, executive salon u prizemlju, šest sala za konferencije ukupne površine 450 metara kvadratnih, prostor namenjen za svečanosti i proslave, SPA i fitnes centar i parking sa 144 mesta.

Projekat za hotel uradio je poznati arhitekta poreklom iz Beograda Boris Podrecca, koji živi i radi u Beču.

© Danube Business Center

Kada je reč o poslovnoj zgradi, ideja je da se tu smeste predstavništva novih kompanija, a da istovremeno koriste hotel kao najbliže mesto za smeštaj svojih gostiju, i onih koji dolaze u Beograd na sastanake i kongrese.

© Danube Business Center

Kako je saopšteno, poslovna zgrada na 11 nivoa, sa mogućnošću izdavanja manjih jedinica od po 160 kvadratnih metara, biće veoma interesentna za buduće zakupce. Poslovna zgrada će imati veliki broj parking mesta na raspolaganju, kao i mogućnost fleksibilnog rasporeda kancelarija.

 

Izvor: eKapija
Zvanična Internet prezentacija: Falkensteiner | Danube Business Center | Jones Lang LaSalle

Advertisements

11 thoughts on “Falkensteiner i Danube Business Center biće završeni do kraja godine

    1. U pitanju je blok 11a koji je u izgradnji i trebalo bi da u budućnosti bude jedan od centara dešavanja na Novom Beogradu. Tu se nalazi sedište banke Inteza, Maxima centar, VIG plaza i poslovna zgrada Energoprojekta.

      U planu je izgradnja kineskog kulturnog centra. Inače, u ovom bloku nalazila se zgrada kineske ambasade koja je pogođena 7. maja 1999, za vreme NATO agresije, a teren je saniran 2010. Kongres SAD je 15. decembra 2000. odobrio Kini kompenzaciju od 28 miliona dolara na ime odštete za štetu pretrpljenu bombardovanjem, a žrtvama i njihovim porodicama je isplaćeno 4,5 miliona dolara.

  1. Kompanija „M.O.F. BETA“ je investicioni fond koji ulaže u nekretnine, sa renomiranim akcionarima, kao što je „Generali osiguranje“, „Investkredit“, „Immoeast“, „Raiffeisen“ banka, „OÖ“ osiguranje. Fond uglavnom posluje i investira na tržištima Hrvatske, Česke Republike i Srbije. Od osnivanja, 2007. godine je ekskluzivna kompanija za razvoj ovog fonda društvo sa ograničenim jemstvom „BOP Immodevelopment“ sa sedištem u Beču.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s