Berlin: Zadovoljni promocijom Srbije

Predstavnik Turističke organizacije Srbije za područje Nemačke Hendrik Wintjen izjavio je danas da je veoma zadovoljan ovogodišnjom promocijom Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu (od 7. do 11. marta) i da su reakcije nemačkih partnera veoma pozitivne.

Wintjen je za radio „Deutsche Welle“ kazao da je, iako Srbija ima bogatu turističku ponudu, važno da se promovišu elementi koji je čine posebnom i koji je razlikuju od drugih zemalja.

Primetan je i konstantni rast broja nemačkih turista u Srbiji koji iznosi oko 50.000 godišnje, prenosi Deutsche Welle.

„Jedna od posebnosti Srbije je nesumnjivo Dunav. Srbija takoreći leži na srcu Dunava. Treba imati u vidu i to da ova reka izvire u Nemačkoj, tako da je ona prirodna veza između dveju zemalja. Zanimljiva je i turistička ponuda duž same obale: Beograd i Novi Sad leže na obalama, tu su i nacionalni park Fruška gora, brojni vinogradi, kulturna dobra kao što su Viminacijum ili Lepenski vir…“, kazao je Wintjen.

On je ukazao da Dunav nije samo destinacija, već i važna karika u lancu raznovrsne turisticke ponude Srbije. Wintjen smatra da je strategija Srbije kojom pokušava da se pozicionira kao gastronomska destinacija izuzetno dobra.

„Srbija je agrarna zemlja i ima dosta toga da ponudi, a to se najbolje vidi u njenoj nacionalnoj kuhinji. Međutim, više pažnje mora da se posveti plasiranju i promociji specifičnih srpskih proizvoda na nemačko tržište, koji su za sada malo prisutni i slabo prepoznatljivi“, kazao je on.

Turistička organizacija Beograda, na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu predstavila je prestonicu Srbije kao city break destinaciju sa novom turom razgledanja grada pod nazivom „Podzemni Beograd“. Beograd je predstavljen i kao grad u procesu kandidature za grad kulture 2020, grad u kome se u 2012. otvaraju novi hoteli („Hotel Garni Srbija“, Falkensteiner, „Le Piaf“ i „Metropol Palace„), kao i grad koji ima zvaničnu mobilnu aplikaciju o turističkoj ponudi.

U prva dva dana sajma, za Beograd su pokazale interesovanje ne samo nemačke, već i turisticke agencije iz Velike Britanije, Kine, Francuske, Austrije i Holandije.

Izvor: B92 | Autor: Tanjug

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s