Marriott hoteli najbolja hotelska kompanija za rad u Ujedinjenom Kraljevstvu

Marriott“ hoteli proglašeni su za broj jedan kompaniju u Ujedinjenom Kraljevstvu u sektoru hotelijerstva na listi „25 Najboljih velikih kompanija za rad“ od strane nedeljnika „The Sunday Times„. Lista najboljih poslodavaca sastavlja se na osnovu glasova njihovih zaposlenih, a ove godine gotovo 1.000 kompanija je učestvovalo u izboru, dok je stručan žiri razmatrao utiske preko 275.000 zaposlenih.

Iako  na teritoriji UK posluju samo pet godina, Marriott hoteli, na listi najboljih kompanija objavljenoj 4. marta zauzeli su ukupno dvanaesto mesto, ali i vodeće mesto u sektoru hotelijerstva. Takodje, Marriott hoteli nagradjeni su „statusom dve zvezdice“ pod standardom „The Best Companies Accreditation“ za 2012. godinu.

„Nakon samo pet godina postojanja na teritroiji Ujedinjenog Kraljevstva, biti na listi 25 najboljih kompanija The Sunday Times-a je veliki uspeh za celu kompaniju „Marriott International„, navodi Amy McPherson, predsednica Marriott International-a za teritoriju Evrope. „Naša filozofija se bazira na tome da ako se dobro odnosite prema zaposlenima, oni će se dobro odnositi prema gostima, koji će se ponovo vraćati u naše objekte. Naša kompanija zaposlenima pruža radnu atmosferu okrenutu timskom radu i poverenju“.

Marriott hoteli zapošlaljvaju skoro 10.000 ljudi na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva. Od tog broja, čak 72% zaposlenih tvrdi da je menadžment vodjen pravom Marriott politikom vrednosti, a 79% veruje da može da doprinese uspehu kompanije.

Trening i obuka zaposlenih ključ su uspeha Marriott kompanije i svaki zaposelni dobija personalizovan plan obuke i dužan je da svake godine pohadja odredjene treninge. U kompaniji veruju da je jako važno dobrineti zajednici zbog čega njihovi zaposleni učestvuju u raznim volonterskih programima.

Naš kolega, Marko Pantović trenutno je na internship programu u „Marriott Marquis“ hotelu u Atlanti, u američkoj državi Džordžija, i nadamo se da će uskoro podeliti svoje utiske sa nama o obuci koju je prošao kao i radnoj atmosferi, dok mi nestrpljivo isčekujemo otvaranje „Courtyard by Marriott“ hotela u Beogradu, najavljeno za 2013. godinu.

Autor: Jovana Ilic
View Jovana Ilic's profile on LinkedInView Jovana Ilic's profile on Google+

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s