Generalni sekretar UNWTO posetio Univerzitet Singidunum

Dana 23.2.2012. godine u okviru posete Srbiji, generalni sekretar Svetske turističke organizacije dr Taleb Rifai posetio je Univerzitet Singidunum i sreo se sa rektorom prof. dr Milovanom Stanišićem, prof. dr Slobodanom Unkovićem i rukovodstvom Univerziteta.

Posle zvaničnog prijema u Rektoratu Univerziteta Singidunum dr Rifai obratio se profesorima i rukovodstvu Univerziteta. Tom prilikom istakao je značaj Svetske turističke organizacije (UNWTO) u afirmaciji turizma u svetu kako u delu koji čine zvanični predstavnici 150 zemalja članica ove organizacije tako i 320 pridruženih članova. Posebno je istakao važnost saradnje u oblasti nauke i univerzitetskog obrazovanja, kao i mogućnosti daljeg proširenja ovog dela aktivnosti.

U okviru ovoga odao je priznanje Univerzitetu Singidunum – Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, koji već 6 godina uspešno deluje u sistemu pridruženih članova UNWTO. Iskoristio je priliku i da čestita našem Univerzitetu na dobijanju akreditacije za realizovanje osnovnih i master studija na engleskom jeziku u okviru programa tedQual sistema, u čijem sastavu se nalazi pored našeg Univerziteta i 65 poznatih univerziteta iz sveta. Ukazao je i na mogućnost upućivanja naših mladih istraživača na višemesesečne specijalističke studije u okviru Svetske turističke organizacije u Madridu.

(s leva) prof. dr Goran Petković, prof. dr Milovan Stanišić, dr Renata Pindžo, prof. dr Slobodan Unković, dr Taleb Rifai, Isabel Garaña i prof. dr Bojan Zečević u poseti Univerzitetu Singidunum

Rektor prof. dr Stanišić i prof. dr Unković zahvalili su se generalnom sekretaru dr Rifaiu na podršci koju je u dužem periodu pružao za uključivanje Univerziteta Singidunum u sve aktivnosti UNWTO. Takođe su istakli da posebno cene činjenicu da je dr Rifai počasni gost Univerziteta Singidunum i da je izrazio spremnost da prema potrebi učestvuje u realizaciji programa doktorskih studija na Univerzitetu.

Pored dr Rifaia, u poseti su bili i Isabel Garaña, regionalni direktor za Evropu, kao i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i reginalnog razvoja za turizam prof. dr Goran Petković, pomoćnica ministra dr Renata Pindžo i prof. dr Bojan Zečević sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Istog dana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu grupa od 30 studenata Univerziteta Singidunum zajedno sa studentima ovog fakulteta i ostalim zainteresovanima, prisustvovali su predavanju koje je dr Rifai održao na temu aktuelnih pitanja razvijanja turizma u svetu. Ovom predavanju prisustvovao je i prof. dr Unković.

Izvor: Singidunum

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s