Počinje 34. Međunarodni sajam turizma

Na ovogodišnjem, 34. po redu Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje 23. i traje do 26. februara, posetocima će se predstaviti 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a prvi put će učestvovati i predstavnici Nemačke, Česke i Izraela.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto na listi turističkih sila sveta, a prošle godine ovu zemlju je posetilo 31,5 miliona turista.

Paraleno sa Sajmom turizma, biće održani i sajmovi vina, suvenira i hotelijersko-ugostiteljske opreme. Sajam vina BeoWine Fair, okupiće više od 120 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti 300 vinskih etiketa i bogatu ponudu opreme za vinarije, vinske podrume i vinoteke.

34. Međunarodni sajam turizma pod motom ,,Put oko sveta za 4 dana“.

Na sajmu će učestvovati proizvođači i distributeri vina iz Italije, Francuske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije i prvi put vinarije iz Grčke i distibuteri vina iz Mađarske.

Tokom sajma biće organizovan i „Challenge Cup“ na kome će poseban žiri izabrati najbolja vina u šest kategorija. Osmi put biće održan i sajam HORECA – opreme za hotele i ugostiteljske objekte, koji će biti upotpunjen brojnim pratećim sadržajima, prezentacijama, razgovorima, stručnim predavanjima i razmenom iskustva.

U izlagačkom delu sajma posetioci će moći da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, rasvetu, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekaski i poslastičarski program…

Turistička organizacija Beograda (TOB) će na Sajmu turizma predstaviti srpsku prestonicu kao destinaciju za kratak gradski odmor sa akcentom na mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događajima tokom godine. Kulturni turizam i kulturne događaje TOB promoviše u okviru projekta „Beograd 2020“, kako bi intenzivirali kampanju za dobijanje kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Privredna komora Srbije (PKS), Privredna komora Vojvodine i i regionalne privredne komore će na zajedničkom štandu predstaviti svoje aktivnosti, koje će početi prezentacijom međunarodnog projekta: SY CULTour: Sinergija kulture i turizma – korišćenje kulturnih potencijala u manje razvijenim ruralnim područjima“.

Turističke organizacije Srbije (TOS) će na štandu, između ostalog, svakodnevno promovisati kampanju SoulFood – Hrana sa dušom, kao i gastromnomski specijaliteti sve četiri regije Srbije – Zapadne, Centralne, Istočne Srbija i Vojvodine.

TOS će zajedno sa turističkim organizacijama Beograda i Vojvodine ugostiti 60 stranih turoperatora, medija i agencija za odnose sa javnošću iz 14 zemalja, među kojima je prvi put i Kina, kako bi oni širili pozitivnu sliku o Srbiji u svojoj zemlji.

Na Međunarodnom sajmu turizma, kojim po tradiciji počinje letnja turistička sezone u Srbiji, predstaviće se i najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hotelski lanci, najatraktvnije turrističke destincije, osiguravajuće kuće, planine, banje, jezera, kao i fakulteti za turizam i ugostiteljstvo.

Kao i ranijih godina biće predstavljene i najatraktivnije svetske turističke destinacije, aranžmani i cene za predstojeće leto, a posetioci će moći da kupe aranžmane i po povoljnijim cenama za 10 do 25 odsto. Sajam će prvog dana biti otvoren za posetioce od 10 do 18 sati, drugog i trećeg dana od 10 do 19 sati, četvrtog dana od 10 do 17 sati, a cena ulaznice je 300 dinara.

Izvor: B92 | Autor: Tanjug

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s