Konferencija o održivosti ruralnog turizma

Kao rezultat saradnje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, pet agencija UN (FAO, UNDP, UNEP, UNICEF i Svetska turistička organizacija – UNWTO), koji zajedno realizuju projekat za razvoj seoskog turizma Srbije, od 22. do 24. februara u Beogradu, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima odvijaće se regionalna konferencija Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja, čija je tema „Definisanje budućih uspeha“. Konferenciju će otvoriti generalni sekretar UNWTO dr Taleb Rifai i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Beogradski hotel Continental prvog dana ugostiće ugledne turističke zvaničnike iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Turske, Rumunije… Uz gospodina Taleba Rifaia, ovaj skup uveličaće i predsednica Evropske komisije za turizam i putovanja Petra Hedorfer, koordinator kancelarije UN za Srbiju William Infante, eksperti za podršku implementaciji turističke nacionalne strategije Francois Vellas i Michale Jay, predstavnici agencija UN, MDG-F, i mnogi drugi.

Na konferenciji će biti predstavljeni osnovni rezultati koji su postignuti u okviru projekta Održivog razvoja u funkciji ruralnog turizma, biće reči o dokumentima koji su usvojeni, a svoje aktivnosti predstaviće svih pet agecija UN – FAO, UNDP, UNEP, UNICEF i Svetska turistička organizacija – UNWTO.

Generalni sekretar UNWTO Taleb Rifai, kome je ovo prva zvanična poseta Srbiji, otvoriće i 34. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, gde će biti nastavljena konferencija o ruralnom turizmu. Inače, na sajmu će se predstaviti 46 zemalja, što je najviše do sada, a i izložbeni prostor povećan je za četiri do pet odsto. Prisustvo na ovogodišnjem sajmu turizma do sada je prijavilo 960 izlagača, dok je lane učetvovalo 880. Na sajmu će svoje projekte predstaviti 44 seoska domaćinstva, turističke organizacje i organizacije civilnog sektora koje su dobile bespovratna sredstva.

Rifai će, takođe, prisustvovati i potpisivanju Memoranduma o razumevanju „Putevi rimskih careva“ između predstavnika Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije, kao i potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa Univerzitetom u Novom Sadu. Memorandumi će biti potpisani trećeg, i ujedno poslednjeg dana konferencije, koja se seli u Sremske Karlovce i Novi Sad, gde će se uglednim turističkim zvaničnicima pridružiti dekani i direktori fakulteta za turizam jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona.

Izvor: Turistički svet
Prvi poziv za Konferenciju o održivosti ruralnog ruralnog turizma
više informacija na zvaničnoj Internet prezentaciji A joint UN programme in Serbia

Advertisements

2 thoughts on “Konferencija o održivosti ruralnog turizma

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s