Continental neće biti rekonstruisan u roku?

Mada je po ugovoru o privatizaciji na to obavezna, Delta još nije obavestila Agenciji za privatizaciju o nameravanom početku rekonstrukcije hotela Continental.

Hotel je taj holding kupio na javnom tenderu aprila 2008. godine.

Po ugovoru o prodaji, kupac je bio obavezan da hotel rekonstruiše u roku od tri godine, ali mu je avgusta prošle godine odobren novi rok koji ističe krajem 2012. U Agenciji za privatizaciju nezvanično očekuju da i ovaj novi rok bude probijen.

Delta holding je nedavno najavio da će hotel radi jednogodišnje rekonstrukcije zatvoriti u junu ove godine, posle čega bi bio doveden na nivo i u sistem hotela Crowne Plaza.

Hotel Continental jedan je od pet hotela sa pet zvezdica u Beogradu. U Turističkoj organizaciji Beograda takođe ništa pouzdano ne znaju o početku njegove rekonstrukcije, ali svakako pozdravljaju najavljeno uvođenje hotela u sistem poznatog svetskog hotelskog lanca.

U Beogradu je tokom poslednjih desetak godina otvoreno 18 novih hotela, pa ih glavni grad sada ima 57. U gradnji, rekonstrukciji ili najavljenoj rekonstrukciji je još bar sedam hotela, sve zvučnih svetskih imena, ali kažu u Turističkoj organizaciji Beograda, kriza je velika i ništa se pouzdano ne može reći o rokovima do kad će ti hoteli biti spremni da prime goste.

Pored 57 hotela sa 7.196 kreveta, Beograd ima 77 hostela, koji rade kontinuirano, sa 3.266 kreveta, kao i 680 kreveta u privatnom smeštaju.

Izvor: Danas | Autor: R.Ć.

Advertisements

One thought on “Continental neće biti rekonstruisan u roku?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s