Horwath HTL priredio 26 izveštaja za Hotel Yearbook

Horwath HTL„, vodeća svetska mreža nezavisnih konsultantskih kuća specijalizovanih za hotelijerstvo, turizam i industriju slobodnog vremena, priredila je 26 tržišnih izveštaja za publikaciju „Hotel Yearbook“ za 2012. godinu.

Hotel Yearbook je godišnjak Hotelijerske škole u Lozani (Ecole Hôtelière de Lausanne, inače najstarije visokoobrazovne ustanove na kojoj se izučava hotelski menadžment), koji obuhvata članke vodećih eksperata hotelske industrije, izveštaje o trenutnom stanju na značajnim tržištima širom sveta i poslovnoj i investicionoj klimi i prognoze za tekuću godinu.

Tržišta koja su obuhvaćena godišnjakom za 2012. su:

Kada je reč o Srbiji, ocena je da je razvoj turizma fokusiran na poslovna putovanja u glavni grad i regionalne centre. U 2011. godini, turistički sektor je zabeležio rast popunjenosti smeštajnih kapaciteta i ADR-a, ali se i dalje oporavlja od krize. U bliskoj budućnosti u planu je otvaranje nekoliko planinskih i SPA rizorta, a već se realizuju veliki projekti na Staroj planini i Kopaoniku. Dok se ne očekuje značajan razvoj novih projekata u gradovima, u Beogradu se privode kraju projekti sa kojima će na tržište ući neki od međunarodnih hotelskih brendova.

Godišnjak se izdaje od 2007. godine, a u prošlogodišnjem izdanju, Horwath HTL je učestvovao sa šest članaka, uključujući regionalne izveštaje o tržištima Evrope i Azije.

Autor: z
Hotel Yearbook 2012 Regional Outlook: Europe | Asia-Pacific | The Americas | Africa
Hotel Yearbook 2011 Regional Outlook: Europe | Asia-Pacific
Hotel Yearbook: Zvanična Internet prezentacija

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s