Otvoren hotel na Staroj planini

Na Jabučkom ravništu, koje se nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, otvoren je hotel „Stara planina“, koji je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji.

Ključeve hotela sa četiri zvezdice je svečano direktoru Svetislavu Popadiću predao poslanik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, koji je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem i otvorio hotel.

„Hotel raspolaže sa 380 ležajeva u 180 soba i ukupne je površine od čak 28.000 metara kvadratnih. Hotel sa stazama ukupne dužine čak 13 kilometara spaja prva gondola u Srbiji, dužine 1.100 metara i kapaciteta 2.400 putnika na sat“, rekao je na otvaranju Dinkić.

© JP „Stara planina“

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je ovo jedina i najveća greenfield investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

„Kad je reč o ekologiji, ispunjeni su svi zahtevi, jer je hotel rađen po standardima Evropske unije i ne postoji opasnost od bilo kakvog zagađenja i nepovoljnog uticaja na životnu sredinu“, rekao je Ćirić.

© JP „Stara planina“

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra. Hotel se nalazi na jednom od najlepših delova Stare planine i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Predstavlja prvi ozbiljni turistički objekat na Staroj planini. Hotel Stara planina poseduje i podzemne garaže sa 147 mesta, wellness i SPA centar, piceriju, tri konferencijske sale, prodavnice, zatvoreni bazen, klizalište i mnoge druge sadržaje.

Izvor: B92 | Autor: Beta

Advertisements

8 thoughts on “Otvoren hotel na Staroj planini

  1. Rekoh već na svom blogu da je ovo neki prekopirani poslovni objekat iz Beograda i transponovan u hotel. Ludilo! To vam je kao Dragačevske trube u Guči primenjene na arhitekturu, SMUTI PA PROSPI. Mislim da takva lokacija zaslužuje lepši hotel sa velikim kosim krovovima no mislim da je iscrtavanje detalja za kose krovove danas misaona iemnica za arhitkete, priučene korisnike autokeda. Ove oblike je najlakše nacrtati i osmisliti jer su pravolinijski a detalja nema. Sve je u pravougaonicima i paralelopipedima i kao takvo odma asocir ana poslovne objekte tipa banke. Ali šta ćete, projektanta je mrzelo da crta novi objekat uzeo je neki stari projekat neke banke iz Beograda i pretvorio ga u hotel. Nekada mi te igre liče na transformerse pa sam takve objekte i nazivao transformerse na svom blogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s