INM Forum iz ugla studenta IV godine

Na odlazećem INM Forumu, zajedno sa koleginicom sa Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum Zinom Vukin, stekao sam neprocenjiva iskustva i kontakte. Slušajući eminentne stručnjake iz naše oblasti, imao sam prilike da se uverim da je industrija hotelijerstva mnogo složenija od teorije koju sam imao prilike da slušam na fakultetu.

Drugi dan Foruma održan je na mezaninu Hyatt-a

Prisustvo ovakvim konferencijama je zaista jedan veliki bonus jer, teoriju učenu kroz predmete na fakultetu povezujemo sa teorijom realnih situacija koje se mogu ili su se desile u našoj branši, ravnajući nam put ka njenom veličanstvu – praksi. Mišljenja sam da je prisutsvo forumima ovakvog tipa izuzetno važno za studente ali i za same organizatore, jer se onda stvara prilika da se poslodavac poveže sa potencijalnim radnicima. Bilo je i loših i dobrih trenutaka. Nevoljnost gradskih predstavnika na forumu ,,gradonačelnika“ je definitivno najveća crna mrlja ovog foruma. Ali pored toga, i još samo nekolicine negativnih iskustava, preovlađuje pozitivan aspekt ovog foruma.

Koleginica Zina sa master studija i ja

Naročito je impresivna bila večera na 25. spratu PC Ušće, gde smo mi studenti, bili u prilici da za stolom pored nas sede zaista vrhunski stručnjaci ali i u privatnom životu izuzetni ljudi, poput Michael Widmann-a, iz PKF hotelexperts konsultantske grupe koji je definitivno dao ovom forumu poseban čar. Naravno, treba spomenuti i Dragana Gligorijevića, predsednika SACEN International koji je dao poseban podstrek za učestvovanje studenata na ovakvim forumima i jedan od ređih (ne jedinih) ljudi koji mlađima želi da pruži maksimalnu podršku. Sve u svemu, utisci foruma su pozitivni a nadamo se (pod okriljem Ivana Paestke ili Milana Ćulića) da će ih biti sve više na kojima će biti ne samo dozvoljeno nego i poželjno prisustvo studenata.

Autor: Žarko Životić

Advertisements

2 thoughts on “INM Forum iz ugla studenta IV godine

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s