Ponovo skele kod Metropola

Radnici zaposleni na rekonstrukciji bivšeg elitnog hotela „Metropol u Bulevaru kralja Aleksandra zasukali su rukave. Prema njihovim rečima unutrašnji radovi traju već nekoliko meseci, ali pošto su sada postavljene skele postali su i vidljivi Beograđanima.

Od prodaje ovog objekta „Sheraton Sofia Hotelu Balkan„, na javnoj aukciji, za 27,4 miliona evra prošlo je već pet godina. Od tada ovaj objekat prošao je kroz faze obustave radova, a vlasnici Metropola mogli bi da plate i kaznu, ako hotel ne bude završen najkasnije do juna 2013. godine.

– Svetska ekonomska kriza, koja je izbila krajem 2008. nepovoljno se odrazila na velike investicije – rekli su nam iz Uprave hotela čije je sedište u Grčkoj. – Sasvim je normalno što je kriza uticala i na nas, jer su svi parametri poslovanja, finansijski, tržišni i drugi, izmenjeni do te mere, da se može reći da danas svi posluju u nekom „drugom svetu“.

3D render budućeg izgleda hotela „Metropol“ (pogled s Bulevara kralja Aleksandra)

Iz uprave kažu da su, i pored svih problema, našli rešenje za nastavak radova, a očekuju da se rekonstrukcija hotela Metropolzavrši polovinom sledeće godine, pa će Beograd dobiti reprezentativan hotel najviše kategorije.

Od kada je ovaj ugostiteljski objekat ispratio poslednjeg gosta od njega je ostala samo građevinska konstrukcija koja bode oči prolaznicima i turistima. U ponedeljak su se ispred i u hotelu mogli videti radnici koji postavljaju skele. Predviđeno je da, kada bude završen, hotel bude prostran 28.000 kvadratnih metara i da u ponudi ima 240 soba. Na radovima rekonstrukcije angažovan je niz firmi iz Srbije koje, u skladu sa svojom specijalnošću, izvode radove svaka iz svog delokruga.

Projekat nadogradnje i rekonstrukcije hotela „Metropol“ uradila je beogradska kuća „DOMAA: Dom arhitekata“ (pogled iz parka „Mali tašmajdan“)

Kako nezvanično saznajemo, u planu je da budu dograđena dva sprata sa ekskluzivnim sobama i konferencijskim salama. Interesantan je podatak da će ispod platoa hotela podzemna garaža, od 100 mesta, u koju će se automobili spuštati teretnim liftovima.

Izvor: Novosti | Autor: M. V. M.

Advertisements

One thought on “Ponovo skele kod Metropola

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s