Prvi investicioni forum o turizmu Srbije od 24. do 26. novembra u Beogradu

Prvi investicioni forum o turizmu Srbije biće održan 24. do 26. novembra u Beogradu, u organizaciji Nacionalne turističke razvojne korporacije i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Trodnevna konferencija će se baviti mogućnostima investiranja u nova turistička trzišta. Glavna tema biće istraživanje i komunikacija mogućih investicija u turizam Srbije i kreiranje novih veza u regionu južne i istočne Evrope, kao i veza u oblasti investicija i razvoja. Glavni cilj biće kako privući investicije u turizmu i podcrtati privlačnost i kompetitivnost turističkih destinacija u Srbiji.

Program foruma „Održivi turizam za ruralni razvoj“ implementiralo je pet agencija Ujedinjenih nacija: FAO, UNDP, UNEP, UNICEF i Svetska turistička organizacija – UNWTO.

Nacionalna turistička razvojna korporacija će ovom prilikom predstaviti i ključne projekte za investiranje u turizam i hotelijerstvo u Srbiji.

Posetioci Foruma moći će, po prvi put na jednom mestu, da čuju intervjue sa vodećim svetskim investitorima, prognoze vodećih svetskih ekonomista, panel diskusije o razvoju, svetskim trendovima i najboljoj praksi u turizmu i hotelijerstvu. Delegati će ovom prilikom ilustrovati nova uputstva, trendove, strategije i mogućnosti investiranja u turizam u Srbiji.

– Investicioni forum će služiti kao platforma za uspostavljanje mreže među ključnim igračima u razvoju turističkih projekata, što je preduslov za uspešan razvoj turizma. Na forumu će biti predstavljeno preko 250 projekata iz oblasti turizma, što će omogućiti domaćim projektima veću izloženost međunarodnom investicionom tržištu, ali i poslati jasnu poruku da Srbija ima jaku perspektivu u razvoju turizma. Mnogi preduslovi za razvoj turizma su uspostavljeni, sada je vreme da se dobri projekti razvijaju. Forum će omogućiti domaćim igračima da pronađu jake partnere na međunarodnom tržištu – izjavio je Rafael Pupovac, direktor Nacionalne turističke razvojne korporacije.

Izvor: eKapija
Najava Srpskog turističkog i poslovnog foruma

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s