Luksuzni hotel Falkensteiner do leta 2012.

Izgradnja luksuznog hotelaFalkensteiner na Novom Beogradu i poslovne zgrade Office Tower površine 5.500 kvadratnih metara, koja je započeta u februaru ove godine, napreduje velikom brzinom i moguće je da će otvaranje, koje je planirano za kraj 2012. godine, biti pomereno već za naredno leto. Hotel, koji je projektovao čuveni bečki arhitekta Boris Podrecca, imaće 171 sobu i apartman, restoran, bar, executive salon u prizemlju, šest sala za konferencije ukupne površine 450 metara kvadratnih, prostor namenjen za svečanosti i proslave, SPA i fitnes centar i parking sa 144 mesta.

Kada je reč o poslovnoj zgradi, ideja je da se tu smeste predstavništva novih kompanija, a da istovremeno koriste hotel kao najbliže mesto za smeštaj svojih gostiju, i onih koji dolaze u Beograd na sastanake i kongrese.

© Falkensteiner

Ovaj projekat mešovite namene zajedničko je ulaganje kompanija Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG (FMTG) i M.O.F. Beta Immobilien AG i sa kompletnom ponudom usluga za poslovnu klijentelu predstavlja novinu na našem tržištu: sobe će biti na nivou “četiri plus” zvezdice što odgovara savremenim poslovnim ljudima, posetiocima velikih gradova, značajnih manifestacija i sajmova.

© Falkensteiner

– To što kod ovog velikog projekta u beogradskom poslovnom kvartu dobro vremenski stojimo, možemo da zahvalimo prvenstveno izuzetnoj saradnji svih preduzeća koja učestvuju u projektu koja se maksimalno profesionalno trude da svoj deo uspešno obave u roku. Od početka izgradnje na ruku nam je išlo i lepo vreme u Beogradu. Do sada na terenu nismo imali veće probleme. Izazov je bila gradnja podzemne garaže, koja je zbog visokog nivoa podzemnih voda delimično građena pod vodom – izjavio je direktor FMTG Dietmar Reindl.

© Falkensteiner

– Projekat, koji iz meseca u mesec dobija konkretne oblike, doprineće daljem razvoju poslovanja u Beogradu posebno zahvaljujući kombinaciji koju čine hotel i Office Tower. Već sada možemo da vidimo na terenu da će objekat svojom izuzetnom arhitekturom ubuduće ukrašavati izgled Novog Beograda – dodao je izvršni direktor FMTG Otmar Michaeler.

Goran Husnjak, Dietmar Reindl, Goran Petkovic i Srđan Mandić na gradilištu © Falkensteiner

Do sada je u izgradnju uloženo 20 miliona evra, a ukupna vrednost investicije je veća od 40 miliona evra.

Izvor: MERR
Zvanična Internet prezentacija: Falkensteiner

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s