Održana četvrta međunarodna EIAT konferencija

I ove godine poslednji vikend septembra obeležila je međunarodna turistička konferencija Education and Industry Advancing Together (EIAT 2011), u organizaciji Centra za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada.

Profesor Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, pozdravio je delegate na svečanom otvaranju konferencije koje je održano u Kolarčevoj zadužbini. Prisutne su tom prilikom pozdravili i drugi zvaničnici, koji su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja ovako značajne manifestacije. Svečanost otvaranja začinio je nazaboravan nastup bubnjarskog dua Đuričić, Dragoljuba i Đurađa, kao i degustacija vina iz iriške vinarije „Mačkov podrum“.

Dve stotine učesnika iz 11 zemalja regiona Jugoistočne Evrope okupljenih u Beogradu u hotelu „Continental“ još jednom je ujedinio zajednički cilj – razvoj turizma. Predstavnici privrede javnog i privatnog sektora kao i studenti, imali su priliku da slušaju predavanja o najnovijim trendovima u turizmu kao i da se upoznaju sa predavačima i stručnjacima iz turizma i hotelijerstva iz čitavog sveta.

Učesnici konferencije „EIAT 2011“ u hotelu „Continental

Posebna pažnja posvećena je studentima koji su u okviru Foruma budućih lidera (Future Leaders Forum) imali priliku da prezentuju unapred osmišljene zadatke. Najuspešnija je bila ekipa Prirodno-matematičkog Fakulteta iz Novog Sada.

Prema rečima gospodina Theodora Kumelisa, glavnog urednika portala „Travel Daily News„, EIAT je „odlična platforma koja uspostavlja relaciju između studenata i privrednog sektora“ i sa tim rečima na najbolji mogući način najavio petu konferenciju EIAT 2012.

Izvor: Top Srbija
Program konferencije EIAT 2011
Zvanična Internet prezentacija: EIAT

Advertisements

3 thoughts on “Održana četvrta međunarodna EIAT konferencija

  1. U situaciji kada je nezaposlenost u zemlji 40% teško mi je da ikome preporučim da izdvoji sredstva za ovako nešto, ali nije da nema ljudi kojima je ovaj iznos kotizacije nedeljni džeparac, pa pošto će verovatno oni vrlo brzo voditi naš turizam, draže bi mi bilo da znam da su svoje znanje usavršavali i na ovoj konferenciji, koju lično ocenjujem sa 6.5/10.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s