Vrdnik dobija hotel sa pet zvezdica

Novi hotel sa pet zvezdica koji se gradi u Vrdniku, zamišljen je kao turističko-rekreativni objekat i predstavljaće jedinstven projekat u Srbiji koji će inkorporirati smeštajne jedinice po internacionalnim hotelskim standardima sa medicinskim i wellness uslugama na jednom mestu. Investitor, novosadska kompanijaPromont Group uložiće oko sedam miliona evra u izgradnju ovog objekta, koji će imati sedam etaža, dve delimično ispod zemlje.

Objekat će imati i otvoreni i zatvoreni bazen sa geotermalnom vodom, restorane, kafiće, saune, hidromasažu, teretane, kompletan lekarski nadzor, konferencijske sale i sve druge prateće sadržaje.

Hotel se nalazi preko puta sadašnje specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“, i imaće 8.500 kvadratnih metara i prema stanju radova na gradilištu sigurno je da će biti sagrađen u roku, do početka pune turističke sezone u Vrdniku.

„Radovi napreduju prema planu, jeste bilo vrelo leto, ali smo sve vreme radili bez prestanka. Nema razloga da ovaj ekskluzivni objekat ne bude završen na vreme“, kaže Dragutin Delić, rukovodilac gradnje u „Best izgradnji“ iz Novog Sada, koja je izvođač radova u Vrdniku.

Investitor se odlučio za izgradnju luksuznog hotela u Vrdniku, kako bi ovo banjsko mesto imalo uslove i za dodatnu visoku ponudu u razvoju turizma, banjskog lečenja, rekreacije, odmora i sporta, jer postojeća specijalne bolnice za rehabilitaciju više ne može zadovoljiti potrebe gostiju koji traže visoki komfor, koji ne može obezbediti i dobro razvijena kućna radinost u Vrdniku.

„Želeli smo da turističku ponudu u Vrdniku dignemo na jedan viši nivo, da gostima, posebno inostranim, osiguramo pravi odmor, rekreaciju i oporavak. Projekt upravo to obezbeđuje i već sledeće godine potencijali vrdničke banje biće još bolje iskorišćeni“, kaže Delić.

Izgradnjom novog savremenog hotela banja Vrdnik će se naći u ponudama i inostranih turoperatera, koji do sada nisu mogli da ponude usluge ovog banjskog centra, jer nije imao adekvatne smeštajne i druge sadržaje koje traže gosti sa „dubljim džepom“.

Izvor: Novosti | Autor: S. Kostić

Advertisements

One thought on “Vrdnik dobija hotel sa pet zvezdica

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s