Kopaonik – moderna kongresna destinacija

Da Srbija dobija obrise ozbiljne kongresne destinaciji govori u prilog sve veći broj kongresnih hotela, ne samo u većim gradovima, već i u popularnim planinskim i banjskim turističkim centrima. Adekvatan primer je ujedno i najpoznaztiji ski centar Srbije, Kopaonik. Pored neverovatnog prirodnog potencijala od oko 200 sunčanih i 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine, sa 55 km staza za alpsko skijanje i 18 km staza sa nordijsko skijanje, Kopaonik ima izvanredne mogućnosti za organizaciju velikih manifestacija različitog karaktera.

Ovaj tradicionalno dobar izbor event organizatora, ponovo je u žiži interesovanja zbog odličnih uslova i brojnih sadržaja koje nudi kompanija MK Mounatin Resort.

MK Mountain Resort nalazi se u srcu planinskog turističkog centra i Nacionalnog parka Kopaonik, udaljen 290 km od Beograda. Čine ga Grand Hotel & SPA, Family Hotel Angella i Apartments Konaci. Svi objekti su smešteni u središtu turističkog centra i Nacionalng parka Kopaonik, na 1770 m nadmorske visine. MK Mountain Resort je otvoren za svoje goste tokom cele godine, trudeći se da im boravak učini jednako interesantnim, kako u zimskoj tako i u letnjoj sezoni, objedinjujudi u svojoj ponudi hotelske sadržaje i mogućnosti koje prirodno okruženje nudi za aktivan odmor, wellness & SPA odmor, za organizaciju teambuildinga, kongresa, seminara i konferencija.

Deo ukupnog smeštajnog kapaciteta, potpuno je redizajniran i prilagođen gostima sa najvišim očekivanjima u pogledu kvaliteta i komfora. Bogata ponuda u nekoliko barova i restorana, biznis centar sa najsavremenijom tehničkom opremom, vrhunska zabava u modernoj kuglani sa 8 traka, fitnes centar sa najsavremenijom opremom, bilijar sala i dečija igraonica, multifunkcionalna sportska sala, tereni za squash i stoni tenis, samo su deo sadržaja koje ovaj resort pruža svojim gostima. Ljubiteljima vrhunskog SPA ugođaja, na raspolaganju su sve blagodeti luksuznog SPA & wellness centra na 1800 m2, opremljenog po uzoru na svetske SPA centre, otvoreni bazen sa jacuzzijem u prelepom planinskom okruženju kao i zatvoreni bazen sa relax zonom i pogledom na ski staze, sauna svet sa impresivnim sadržajima za relaksaciju, kao i beauty salon, salon za masažu i VIP spa salon dve osobe.

Kongresni centar MK Mountain Resorta se nalazi u oviru hotela Angella i prostire se na pet nivoa, ukupne površine oko 1000 m2. U okviru kongresnog centra nalazi se pet sala čiji kapacitet i multifunkcionalnost omogućavaju organizaciju kongresa, konferencija, prezentacija, seminara, muzičkih, modnih i svih ostalih vrsta događaja. Svaka sala raspolaže najsavremenijom audio i video opremom.

Pitali smo Nikolu Avrama, generalnog direktora MK Mountain Resorta, kakva su očekivanja u pogledu popunjenosti kapaciteta u narednim mesecima, od organizovanih MICE skupova.

– Ukupuni kapacitet MK Mountain Resorta je preko 1300 ležaja, dok je naš kongresni kapacitet predviđen za oko 1000 učesnika u jednom trenutku što predstavlja značajan segment na kome se zasniva jedan deo naše prodaje. Prema dosadašnjim najavama i ustanovljenim planovima, očekujemo značajan pomak u popunjavanju kapaciteta van zimske sezone. Konkretno, oko 55.000 noćenja bi trebalo do kraja godine da bude realizovano upravo od organizovanih grupnih poseta. Takođe, ove godine planiramo i modernizacija kongresnog centra, što će svakako doprineti kvalitetnoj ponudi.

Izvor: SEE Business Travel & Meetings
Zvanična Internet prezentacija: MK Resort

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s